Om

Birgittas bilder

Jag heter Birgitta Bartholdson Carlsson och har fotograferat i stort sett hela mitt liv. Sedan barndomen har jag ett genuint intresse för naturen och har i många år varit ledare inom Friluftsfrämjandet och Scoutrörelsen för att få barn och ungdomar intresserade av att vistas i och ta hand om naturen.


2005 gick jag över till digital systemkamera och sedan dess har intresset för naturfoto ständigt ökat. De flesta bilderna tar jag runt mitt hem i norra Halland men även på andra platser i främst Sverige.


2009 startades blogen “Birgittas bilder” där jag under 8 år varje dag lade ut en bild och en kortare bildtext. Fortfarande är bloggen aktiv om än inte med en bild om dagen.


Mitt Instagramkonto #bibaca2 innehåller ett flertal bilder. Välkommen att följa mig där!

 

Det har blivit ett antal bildvisningar och fotoutställningar. Bland annat hade jag sommaren 2015 en större fotoutställning på Hellefors herrgård i Hällefors.  Temat för denna utställningen var “När fotograferna åkt hem – Året runt på Knuthöjdsmossen”. Detta är ett naturområde som ligger mig varmt om hjärtat och där jag tillbringat många timmar med kameran året runt under ett flertal år.

Under december 2015 ställde jag ut några av bilderna från Knuthöjdsmossen på BMs hårstudio i Kungsbacka.

Under maj och juni 2016 ställde jag tillsammans med 8 andra fotografer ut på Scandinavian Photo i Mölndal.

December 2016 till 8 januari 2017 var jag representerad på amatörsalongen Omnibus i Kungsbacka.

12 dec 2016 till 27 jan 2017 ställde jag ut min utställning "Vatten" på BMs hårstudio i Kungsbacka.

4 dec 2017 till 19 jan 2018 visade jag min utställning "Med tält och kamera i Namibia" på BMs hårstudio i Kungsbacka

Den 10 maj till 6 juni 2018 visades ett större antal bilder från Namibia på Villa Maritime, Marstrand

Under februari 2019 kunde man se mina bilder med tema Vatten på St Lars kyrka i Åsa

Ca en gång per år har jag haft mindre utställningar på ABF i Kungsbacka. Nästa gång är detta aktuellt oktober-november 2020 med utställningen "Morgonljus"

 

2012 gav Kungsbacka fotoklubb ut boken “366 dagar i Kungsbacka kommun”. Där är jag en av fotograferna.


Dessutom säljer jag bilder, erbjuder bildföreläsningar och har haft ett antal fotouppdrag.

 

Sedan sommaren 2013 har jag också varit aktiv som fotolärare. Ett intresse som under 2015/2016 vidareutvecklades i form av flera workshops och en längre fotoutbildning. Dessa gavs dels i egen regi och dels i samarbete med fotograf Gert Olsson.


Sedan våren 2017 arbetar jag periodvis som reseledare för företagen Scandorama och Ölvemarks Holiday i Sverige och runt i världen. Från och med 2018 medverkar jag som resevärd vid ett flertal resor och workshops för Zoom fotoresor.


Under 2020 har jag påbörjat ett samarbete med Moderskeppet som fotolärare. Där publiceras min första kurs "Resefoto för mobilen" i september 2020.

 

Min fotografiska utbildning består av 6 veckors naturfotoutbildning på Mullsjö folkhögskola, en vecka på Fridhems folkhögskol samt en vecka på Biskops-Arnö.

Högskoleutbildning i Visuell kommunikation på Högskolan i Jönköpimg 7,5 p

Högskoleutbildning i Bildbehandling på Högskolan i Jönköping 7,5p

Dessutom en massa “trial-and-error” ute i naturen.

 

Medlem i Biofoto, Kungsbacka fotoklubb och Vårgårda fotoklubb.

Förutom att jag säljer mina egna bilder via direktkontakt finns mina bilder också representerade på Pixgallery och Printler.Samtliga bilder på hemsidan är skyddade av copyright. Är du intresserad av att använda någon av dem så kontakta mig!


Birgittas bilder

birgitta@birgittasbilder.se

mobil 0727-302330